Air France je u prošlog godini prevezao milion i po praćene ili nepraćene dece na svojim letovima zbog čega je odlučeno da se njima ubuduće ponudi pažljivo osmišljeni program usluga.

Sa novim programom koji je namenjen porodicama deca će dobiti zabavno putovanje, dok će roditelji moći da uživaju u tišini tokom putovanja.

Air France već nudi prilagođene tarife, dodatne opcije za dečja kolica, nove igrice i obroke za decu pripremljene u dogovoru sa roditeljima.

Ova kompanija će tome pridodati i neke najnovije usluge i proizvode kako bi ponuda za porodice sa decom bila što kompletnija, a paketi usluga će se nuditi pod brendiranim imenom Air France Kids, za decu koja putuju u pratnji odraslih i Air France Kids Solo, za nepraćenu decu.

Deca će tokom leta ubuduće imati na raspolaganju i bojanke i dečje časopise. Air France će deci dodeljivati i zanimljivi sertifikat o obavljenom letu za njihove prve letove ili kada im je rođendan. Na aerodromu Charles de Gaulle će u okviru salona za putnike biznis klase biti opremljene dečje zone (Kids Zone) koje će imati mnogo igračaka, društvenih igara, dečjih časopisa kao i video igice (PlayStation).

Klinci će osim tokom leta posebnu pažnju dobijati i pre poletanja, tokom boravka na aerodromu. Pojednostavljena je procedura prijavljivanja za let. Sada se cela porodica može čekirati online 30 sati pre leta.

Uvedeno je i specijalno i neobično putno osiguranje za nepraćenu decu. U saradnji sa Mondial Assurance Air France nudi "osiguranje od zaboravljanja omiljene igračke ili lekova kod kuće". Ukoliko nepraćeno dete zaboravi svoju igračku, moći će da računa da će Air France istu što pre isporučiti do krajnje destinacije. Osiguranje pokriva i druge rizike kojima bi dete koje putuje samo da bude izloženo.