Na velikom francuskom sajmu turizma Top Resa koji se održava od 24. do 27. septembra u Parizu, Air France je otkrio dizajn novih sedišta.

Air France je već ranije najavio da će izvršiti kompletnu promenu putničke kabine ekonomske i premijum ekonomske klase u avionima za interkontintenalni saobraćaj.

U ekonomskoj klasi biće postavljena nova tanja ergonomska sedišta dizajnirana tako da ostavljaju više prostora za putnike. Sedišta imaju kvalitetnije uloške i bolje naslone za glavu. U njih se takođe biti ugrađeni i elektronska utičnica i utičnica za slušalice. Sedišta u premijum ekonomskoj klasi imaće podesiv podmetač za noge.

Air France će unaprediti i sitem zabave tokom leta uvođenjem širih monitora kvalitetnije rezolucije.

Air France će postepeno uvoditi nova sedišta tokom 2014. godine. Promene će početi već od januara 2014. kada će biti uvedeno sedište za biznis klasu, u aprilu će uvesti prvu (La Premiere), a u junu ekonomsku i premijum ekonomsku.

Promene putničkih kabina obavljaće se postepeno na avionima Boeing 777 (ukupno 44 aviona) počev od leta 2014. godine.

Unapređenje putničkih kabina na avionima za dugolinijski saobraćaj je u skladu sa planom restruktuiranja kompanije. Dugolinijski saobraćaje je veoma značajan za Air France. On čini dve trećine prihoda koji kompanija ostvaruje. U prošloj godini je u dugolinijskom saobraćaju prevezeno 15. miliona putnika.