Na dugolinijskim letovima Air France uvodi novu putnu klasu. Premium Voyageur kako će se zvati ova klasa predstavlja zapravo kombinaciju ekonomske i biznis klase. Premium Voyageur putnicima nudi više komfora u poređenju sa ekonomskom klasom po cenama koje su znatno niže od biznis klase. Na ovaj način će karte u ovoj klasi moći da koriste poslovni putnici čije firme imaju restrikcije za putovanja u biznis klasi ili mala i srednja preduzuća kao i firme sa ograničenim budžetom za poslovna putovanja. U Air France-u ističu da je ova klasa jedinstvena u Evropi, pripremljena je po uzoru na biznis klasu. Za nju je odvojena posebna putnička kabina koja će se nalaziti između ekonomske (Voyageur) i Biznis (Affairs) kabina. Može se rezervisati na dugolinijskim letovima na avionima Boeing 777, Airbus 330, 340 i 380.

Premium Voyageur klasu odlikuje više ličnog prostora, sedišta imaju velike naslone (97cm) šira su od onih u ekonomskoj klasi (48cm) i mogu da se obaraju pod uglom od 123°. Naslon za ruke je širi a putnici imaju i više mesta za odlaganje ličnih stvari. Sedišta su opremljena ličnom lampom za čitanje a putnicima je na raspolaganju i podupirač za noge kao i produženo postolje za laptop. Svako sedište ima sopstveni PC priključak.
Tokom leta putnici Premium Voyageur klase mogu da uživaju u kompletnoj ponudi zabave tokom leta. Ponuđena im je video zabava preko većeg ekrana (27cm). U ponudi se nalazi 85 filmova, najnovijih serija, dokumentarnih emisija i vesti, video igrice, časovi jezika, 24 muzička kanala, preko 200 muzičkih cd naslova. Hrana i piće za putnike Premium Voyageur klase su pažljivo birani od strane renomiranih kuvara Air France-a a posluženje tokom leta se sastoji od raznih aperitiva, alkoholnih i bezalkoholnih pića, šampanjca, i više toplih obroka.

Posebne pogodnosti u ovoj klasi putnicima su omogućene većom fleksibilnošću tarifnih pravila. Putnici imaju pristup širokom spektru online usluga, imaju prioritetnu registraciju (check-in) kao i ukrcavanje i iskrcavanje (odmah nakon putnika prve i biznis klase kao i više besplatnog prtljaga: 30 kg (po težinskom konceptu) i 2 komada prtljaga po 23 kg (po komadnom konceptu).
Putnici koji su članovi Flying Blue frequent flyer programa Air France-a imaju mogućnost bržeg zarađivanja milja kao i mogućnost prelaska na biznis klasu za duplo manje milja nego kada se prelazak vrši sa ekonomske klase.