Air France-KLM je juče omogućio korišćenje WiFi interneta i mobilnih telefona tokom leta. Ova grupa je juče počela sa test fazom koja će trajati do kraja godine na dva aviona Boeing 777-300; jedan koji leti za Air France od Pariza do Njujorka i jedan koji leti za KLM od Amsterdama do Paname.

Putnici će moći da tokom leta šalju tekstualne poruke (sms), proveravaju mejlove i surfuju internetom. Ova usluga će se plaćati 10,95 evra za sat vremena ili 19,95 evra za ceo let. Tarife su jedinstvene i važe za sve putne klase.

Mobilni operator na letovima Air Francea i KLM-a je Aeromobile, koji će u početku omogućiti samo slanje poruka i prenos podataka u romingu za one korisnike mobilnih telefona čiji domaći operator ima roming ugovor sa Aeromobileom.

Putnici koji budu koristili mobilne telefone plaćaće i ostvareni saobraćaj prema roming tarifi svog operatera. Od sprskih mobilnih operatera jedino Telekom Srbija ima roming ugovor sa Aeromobileom što omogućava njegovim korisnicima da koriste svoje mobilne telefone i u vazdušnom saobraćaju tokom leta.