Air France je objavila brojne novosti za svoje putnike kako na zemlji tako i tokom leta. Novine imaju za cilj da poboljšaju putničko zadovoljstvo tokom putovanja.

Putnici sa bilo kog od 12 francuskih aerodroma do kojih leti Air France mogu da koriste kioske za samostalnu prijavu za let (self serice check-in) kao i da na njima sami odštampaju etikete za prtljag i da ga potom predaju na šalteru za brzu predaju prtljaga izbegavajući gužve na standardnim šalterima za prijavu putnika i prtljaga.

Air France se pridružila KLM-u u pružanju dodatne ketering usluge. Putnici u ekonomskoj (voyageur) i premijum ekonomskoj (premium voyageur) klasi mogu da unapred naruče i doplate za kuvano jelo tokom leta. Ova usluga je dostupna na dugolinijskim letovima. Putnici mogu da izaberu jedno od brojnih jela koja su u ponudi (tradcionalna francuska jela, sveži morski plodovi, organska hrana i dr.) koja su pripremljena od strane čuvenog Lenotre kulinarskog instituta. Cene obroka kreću se od 12 evra. Sličnu uslugu uveo je i KLM prošle godine.

Osim ove dodatne ketering usluge, Air France je saopštio i da je poboljšao ponudu obroka u premijum ekonomskoj i biznis klasi. Ove obroke sada pripremaju vrhunski francuski kuvari Mišel Nugue i Gi Martan.

U novitete treba ubrojati i mogućnost naručivanja preuzimanja i isporuke prtljaga. Ova usluga je za sada dostupna na pariskom aerodromu Charles de Gaulle (Šarl de Gol).

Među uslugama koje su unapređene je i zabava tokom leta. Air France je poboljšao preglednost i navigaciju filmskih sadržaja.