Aeroflot je produžio i proširio specijalnu ponudu za putnike prema Kini. Zbog specijalnih potreba koje putnici ka Kini imaju, ruski nacionalni avioprevoznik je prošle godine povećao limit za besplatan prtljag putnicima u ekonomskoj klasi.

Umesto jedne torbe do 23 kg putnici do Pekinga, Šangaja i Gvangdžoa mogu da ponesu dva komada do 23 kg svaki. Ova ponuda je važila za prodaju do 1. maja, ali je prema najnovijoj odluci produžena za naredna dva meseca.

Svi koji budu kupovali karte za tri kineska grada u periodu do 31. jula 2012. moći će da ponesu duplo više besplatnog prtljaga. Ovo se odnosi na sva putovanja koja se završavaju najkasnije do 31. oktobra 2012. Ovaj rok je takođe pomeren i to za tri meseca.

Aeroflot od prošle godine primenjuje standardni komadni koncept za prevoz besplatnog prtljaga poput većine svetskih aviokompanija. Po ovom konceptu putnicima je omogućen besplatan prevoz jednog kofera maksimalne težine 23 kg i dimenzija 158 cm u zbiru. Ova pravila važe i dalje za sve Aeroflotove destinacije osim za Peking, Šangaj i Gvangdžou.

Više o pravilima za prevoz prtljaga Aeroflota kao i više o samoj kompaniji i njenim uslugama čitajte na posebnoj stranici našeg sajta posvećenoj ruskom nacionalnom avioprevozniku.