Dubai International Airport je potvrđen kao najveći svetski super-džambo hab (čvorište).

U prošloj godini sa ovog aerodroma je obavljeno 7.259 letova avionom Airbus A380 do 28 svetskih destinacija Avion superdžambo (A380) je najveći na svetu i on zahteva posebno konstruisane dvospratne aviomostove na aerodromima kako bi mogao da bude korišćen u saobraćaju.

Drugi aerodrom sa najećim brojem aviooperacija superdžamba (A380) je singapurski Changi, na kome je prošle godine registrovano 6.653 letova do 19 destinacija u svetu. Na trećem mestu je londonski aerodrom Heathrow sa 3.679 letova do šest destinacija, a četvrti je Frankfurt sa 3.071 letom do 12 destinacija. Peti superdžambo aerodrom na svetu je Sidnej na kome je u 2012. bilo 2.697 letova do osam destinacija.

Aerodrom Dubai će još dugo ostati na vodećoj poziciji imajući u vidu da je njegova matična aviokompanija Emirates najveći naručilac aviona A380, kao i da je nedavno postignut dogovor o partnerstvu sa australijskim Qantasom koji će do ovog grada leteti superdžambo avionima.

Na aerodromu u Dubaiju je početkom ove godine otvoren poseban terminal samo za superdžambo avione. Izgradnja ove džinovske A380 hale (A380 concourse) koštala je tri milijarde američkih dolara. Ovo je prvi terminal na svetu koji je u potpunosti posvećen najvećem svetskom putničkom avionu. Zahvaljajući njemu moguće je isprazniti avion A380 za isto vreme za koje se prazni Boeingov džambo-džet (B-747) sa daleko manje putnika.

Maksimalan kapacitet super-džamba je 555 putnika, s tim da Emiratesovi modeli mogu da prime od 489 do 517 putnika u tri klase. Donja sprat je rezervisan za putnike u ekonomskoj klasi, dok je na gornjem spratu eksluzivna kabina za putnike biznis i prve klase. Novi specijalizovani terminal poseduje višespratne gejtove, a putnici se u avion ukrcavaju preko tri pokretna aviomosta; dva vode na donji nivo, a jedan vodi direktno na gornji novi.

Putnici viših klasa koji se ukrcavaju u avion direktno iz luksuznih salona. Ovaj sasvim novi koncept omogućava najveći stepen udobnosti za putnike biznis i prve klase. Oni izbegavaju gužve na gejtu prilikom ukrcavanja i mogu da se pravo iz udobne fotelje biznis salona upute na svoje sedište na gornjem nivou najvećeg aviona na svetu.

Džef Gould, potredsednik za razvoj aerodroma Dubai, održao je na Passenger Terminal konferenciji nedavno održanoj u Ženevi, zanimljivo predavanje na temu izgradnje novog specijalnog terminala za najveći avion na svetu.

On je naveo da će aviokompanija Emirates, kojoj je aerodrom u Dubaiju glavni do 2017. godine u saobraćaju imati 90 aviona A380.

Imajući to u vidu, na aerodromu su još krajem 2008. počeli sa prilagođavanjem za nove avione i odlučili su da izgrade novi izdvojeni hol specijalno prilagođen avionu A380.

Tako je nastao Terminal 3A, džinovski satelitski hol sa preko pola miliona kvadratnih metara i sa dvadeset novih dvospratnih gejtova.

Pol Grifits, izvršni direktor aerodroma Dubai smatra da je izgradnja novog terminala ogromno dostignuće koje pokazuje jaku ambiciju aerodroma da postane najveće vazduhoplovno čvorište na svetu.

Od otvaranja novog satelitskog terminala na aerodromu u Dubaiju važi nova numeracija i označavanje terminala. Umesto ranijih naziva "concourse" koristiće se naziv "gates", pa će ubuduće postojati A Gates (novi concourse A), B Gates, C Gates (stari Emirates-ovi holov), D Gates (novi satelitski teminal koji se gradi zapadno os C gejtova) i F Gates (nekada se nazivao Terminal 2).