Singapore Airlines povećava limit za besplatni prtljag na svim svojim letovima. Prtljažni limit će biti povećan za 10 kg u svim putnim klasama.

Nova pravila stupaju na snagu od 15. novembra 2013. i važe kako za letove Singapore Airlinesa tako i za letove njegove regionalne aviokompanije Silk Air.

Putnici u ekonomskoj klasi su do sada imali mogućnost da besplatno predaju 20kg prtljaga, a ubuduće će moći da predaju 30 kg.

Putnici u biznis klasi moćiće da predaju 40kg umesto 30kg, a putnici u prvoj klasi i u posebnoj apartmanskoj klasi (Suits) na letovima Airbusa A380 mogu predati 50kg.

Na letovima prema SAD i Kanadi gde se primenjuje komadni koncept, ostaje broj besplatnih predatih torbi, ali se menja njihova težina. Ubuduće će biti moguće predati dve torbe do 32kg (umesto do 23kg) svaka za putnike koji putuju u biznis ili prvoj klasi i u apartmanskoj klasi na avionu A380. Za putnike u ekonomskoj klasi i dalje ostaje isti limit – dve torbe po 23kg svaka.

Putnici koji su članovi Kris Flyer programa sa višim statusom (Elite Gold) kao i članovi Star Alliance programa sa gold statusom mogu da predaju dodatnih 20kg prtljaga u svim putnim klasama, ili dodatnu torbu na letovima prema Severnoj Americi i Brazilu.