U kompaniju Flydubai, inovativnu niskotarifnu aviokompaniju iz Dubaija, stigao je prvi od tri aviona Boeing 737-800NG koji se finansira iz kredita vrednog 117,5 miliona dolara koji je obezbedila američka Ex-Im banka.

Time je broj aviona u floti kompanije Flydubai porastao na 26, a ostala dva aviona stižu u novembru i decembru, čime će se ukupan broj aviona kompanije popeti na 28 do kraja godine.

Tokom tri godine poslovanja, Flydubai je uspešno finansirao nabavku flote, prvenstveno kroz ugovore o kupovini i iznajmljivanju. Ovaj ugovor potvrđuje da je kompanija dostigla nivo zrelosti i veličinu koji omogućavaju i druge izvore finansiranja.

Finansijski položaj kompanije Flydubai, njen održiv rast i rezultati takođe su važni faktori koji dokazuju da je sada pravo vreme za alternativne mogućnosti finansiranja, kao što je ugovor o finansiranju aviona Boeing potpisan sa Ex-Im bankom.

,,Ovaj važan sporazum sa Ex-Im bankom još jednom dokazuje da Flydubai konstantno ostvaruje dobre rezultate. Već smo mnogo toga postigli za kratko vreme koliko postojimo, a ono što nas najviše raduje je da smo tek počeli’’, izjavio je ovim povodom generalni direktor kompanije Flydubai Gait Al Gait (Ghaith Al Ghaith).

Flydubai je ove godine znatno proširio mrežu, koja je bogatija za šest novih destinacija (Bukurešt, Sana, Basra, Nadžaf, Biškek i Taif), a pridružuju im se još dve – Skoplje, glavni grad Makedonije (od 18. oktobra) i Tabuk u Saudijskoj Arabiji u novembru. Pored ove dve nove destinacije, kompanija je uvećala broj letova za 41 odsto u periodu od avgusta 2011. do avgusta ove godine, čime je, uz već proverenu pouzdanost, omogućila svojim putnicima veću fleksibilnost.

Kompanija Flydubai se nalazi na Terminalu 2 na severnoj strani Međunarodnog aerodroma u Dubaiju, koji je trenutno četvrti aerodrom na svetu po obimu putničkog saobraćaja.