Reklama za turističku agenciju "Kielo" osvojila je zlatnu Epica nagradu (Golden Epica) u kategoriji transporta i turizma za 2012. godinu.

Reklama "Folder pool", urađena za turističku agenciju Kielo koja je izdavač sajtova Aviokarta.net i Belgradian.com, prikazuje kancelarijski registrator koji u mašti kancelarijskog službenika postaje bazen. Autori reklame, kreativni tim agencije New Moment prikazali su trenutak kada zarobljeni poslom počinjemo da čeznemo za odmorom.

Idejni tvorac reklame je Slaviša Savić, poznati beogradski dizajner koji je ove godine postao dvostruki dobitnik prestižne Epica nagrade (2008, 2012). Reklama je urađena pod njegovom art direkcijom. Kreativni direktor na projektu bila je Svetlana Ćopić. Fotografija za reklamu je delo Nemanje Spoljarića, a kao kopirajter na ovom projektu osim Savića, radila je i Svetlana Ćopić.

"Epica je najveći i najprestižniji festival u Evropi. Posebno napominjem to da su produkcije koje se šalju na festival toliko velike i skupe da se čini da je nemoguće meriti se sa njima, tako da je na neki način sve ovo i velika sreća", izjavio je Slaviša Savić.

Slaviša Savić kaže da mu je "posebno zadovoljstvo što nagrada dolazi u Srbiju gde većina agencija nije ni zainteresovana da se takmiči, pa samim tim ova nagrada može tu realnost malo da pomeri".

EPICA ili Europe's Premier Creative Awards predstavlja nagradu za kreativnost koja se dodeljuje u oblasti oglašavanja, dizajna, odnosa s javnošću i marketinških komunikacija. Epica se dodeljuje već 25 godina agencijima, medijima, fotografima iz Evrope i sveta. Svečana dodela nagrada za ovu godinu će biti održana u Ljubljani 25. januara u Cankarjevom domu, u okviru Međunarodne konferencije za kreativnost koju organizuje MM Magazin. Pogledajte spisak svih dobitnika.