Grčka je u četvrtak 27. novembra u generalnom štrajku, kome će se priključiti i kontrolori letenja zbog čega je već otkazano na stotinu letova.

Grčki avioprevoznik Olympic Air je otkazao sve letove 27. novembra, dok je Aegean Airlines do sada najavio otkazivanje 162 leta, 97 u domaćem i 65 u međunarodnom saobraćaju.

Zbog štrajka kontrolora letenja i druge, strane aviokompanije otkazuju letove ka Atini, Solunu i drugim grčkim aerodromima.

Air Serbia je otkazala četiri leta koja su bila planirana sutra. Otkazan je let JU512 do Atine, planiran za 12:20 i let JU522 za Solun, planiran za 13:10. Otkazani su i povratni letovi iz ova dva grada za Beograd.

U Grčkoj je zakazan generalni štrajk sindikata zaposlenih u javnom sektoru zbog neslaganja sa planiranim masovnim otpuštanjima i reformama penzionog sistema koje od grčke vlade zahtevaju inostrani poverioci.

Osim štrajka kontrolora letenja, koji su se tek priključili protestu, sutra će u Grčkoj na ulicama biti i svi radnici u sektoru javnog prevoza, pa se tako može očekivati kompletna saobraćajna blokada Grčke. Neće raditi gradski prevoz, železnica, a biće obustavljene i trajektne linije.

Putnici koji putuju avionom sutra od ili do Grčke treba da obrate posebnu pažnju na organizaciju putovanja.