Međunarodni aerodrom u Dubaiju (DXB) je završio rekonstrukciju severne piste čime je ponovo spreman da prihvati celokupan saobraćaj.

Letovi koji su tokom rekonstrukcije bili premešteni na aerodrom Dubai World Central (DWC) sada su u potpunosti vraćeni na DXB.

Domaće aviokompanije Emirates i Flydubai, sada mogu ponovo da ponude svojim putnicima transferne letove u punom kapacitetu.

Rekonstrukcija piste je deo master plana prema kome će aerodrom u Dubaiju do 2020. godine imati kapacitet za više od 103 miliona putnika godišnje. Aerodrom u Dubaiju je početkom godine premašio londonski aerodrom Heathrow po broju putnika u međunarodnom saobraćaju čime je postao najveći aerodrom na svet prema tom pokazatelju.

Flydubai u Beogradu

Aviokompanija Flydubai koja povezuje Beograd i Dubai je potvrdila za Aviokarta.net da su svi letovi iz mreže linija ove kompanije kao i kompanije Emirates, sa kojom Flydubai ima partnersku saradnju, ponovo dostupni i putnicima iz Beograda od 21. jula. Od oktobra ove godine Flydubai će početi da leti i do Mumbaja pet puta nedeljno, a bići omogućena dobra veza sa letovima iz Beograda.

Iz ove kompanije nam kažu da su im letovi puni tokom letnje sezone i da je interesovanje bolje nego ikada do sada. Već sada su najavili pojačanje saobraćaja oko Nove godine uvođenjem četiri vanredna leta. Flydubai je ustalio svoj red letenja na liniji Beograd – Dubai na tri polaska nedeljno (utorkom, četvrtkom i subotom), a tako će ostati i preko zime.