Stari terminal na aerodromu "Ferenz Liszt" u Budimpešti je zatvoren za saobraćaj. Poslednji letovi sa ovog terminala obavljeni su 29. maja uveče prema Bariju (Wizz Air u 20:25) i Štutgartu (Germanwings u 21:30). Od narednog dana svi letovi su prebačeni na noviji Terminal 2.

Uprava aerodroma je donela odluku da zatvori stari terminal koji je korišćen za lowcost letove, kako bi smanjio troškove i reorganizovao saobraćaj nakon gašenja Maleva. Sa prestankom letenja mađarskog nacionalnog avioprevoznika na aerodromu se iznenada pojavio problem viška kapaciteta.

Terminal 1 su koristile aviokompanije Easyjet, Germanwings, Jet2.com, Norwegian i Wizz Air. One će sada sve svoje letove preusmeriti na Terminal 2B, tj. tamo će vršiti prijavu putnika za let i prijem prtljaga. U dolasku putnici će biti iskrcavani na Terminal 2A ako je let iz nešengenske destinacije ili na terminal 2B ako je let iz šengenske destinacija.

Aerodrom je o zatvaranju terminala obavestio mađarsku železnicu i preduzeće za obavljanje gradskog prevoza, tako da će putnici koji gradskim prevozom putuju do aerodroma biti informasani na više načina o zatvaranju Terminala 1. Osim preko plakata postavljenih na železničke stanice i autobuska stajališta linije 200E koja vozi do aerodroma, putnici će imati i zvučno saopštenje u vozilu da treba da izađu na aerodromu na Terminalu 2.

Aviokompanije koje su letele do starog terminala takođe su obavestile svoje putnike o nastalim promenama.