Nemački regionalni sud je juče doneo odluku o zabrani noćnih letova na međunarodnom aerodromu u Frankfurtu. Noćna poletanja i sletanja neće biti moguća od 21. oktobra, na dan kada će na ovom aerodromu u saobraćaj biti puštena četvrta pista.

Odluka suda je došla kao iznenađenje aerodromu i aviokompanijama pošto im sada preostaje veoma kratak rok za promenu rasporeda prethodno planiranih operacija. U najvećem problemu biće Lufthansa Cargo, koja je tokom zimskog reda letenja planirala po 11 letova svake noći.

Sudska odluka o zabrani noćnih letova na aerodromu postoji od 2008. kao posledica spora aerodroma sa okolnim naseljima koja su se žalila na buku. Aerodrom Frankfurt je uspeo da postigne dogovor sa lokalnom samoupravama i sudom da se primena ove odluke odloži dok se ne bude izgradila nova, četvrta po redu, pista.

Pista je izgrađena i biće puštena u promet 21. oktobra 2011. godine čime će kapacitet aerodroma biti povćan sa 82 aviooperacije po satu na 126. Međutim niko nije očekivao da će regionalni sud ovako brzo doneti odluku o zabrani letova. Pored Lufthansine kargo kompanije, velike probleme će imati i Air Berlin i Condor koji imaju veliki broj kasnih dolazaka i ranojutarnjih polazaka. Ove kompanije trenutno ulažu maksimalne napore da im se dozvoli prelazni period u kome bi se postepeno smanjile aviooperacije tokom noći, odnosno u periodu od 11 sati uveče do 5 sati narednog jutra.