Predstavnici kompanije Wizz Air, vodeće niskotarifne avio-kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evopi, danas su na konferenciji za medije najavili početak rada svog operativnog centra u Beogradu, koji je trinaesti po redu u Evropi.

Kompanija Wizz Air uvodi u svoju flotu, novu letelicu tipa Airbus A320 za pet novootvorenih linija. Kompanija će tako imati ukupno devet linija iz Beograda.

U promotivnoj akciji koja je nakon današnje konferencije za medije održana u podne na Trgu Republike, Wizz Air je podelio 100 vaučera u vrednosti od po 20 evra za kupovinu njihovih karata. Učesnici u kampanji bili su mladi koji su se okupljali na trgu još od 10 časova. Najbržima i najsrećnijima podeljeni su delovi velike slagalice sa pozdravnom porukom Beogradu. Oni su zatim pozirali okupljenim fotoreporterima.

Nove linije

Destinacija Učestalost Početak
Brisel Šarleroa (Charleroi), Belgija 2 leta nedeljno 29. mart
Stokholm – Skavsta, Švedska 3 leta nedeljno 01. april
Memingen, Nemačka 2 leta nedeljno 02. april
Geteborg, Švedska 2 leta nedeljno 03. april
Ajndhoven, Holandija 2 leta nedeljno 03. april


Postojeće linije

Destinacija Učestalost Početak
London – Luton, Velika Britanija 2 leta nedeljno od juna 2010.
Dortmund, Nemačka 3 leta nedeljno od juna 2010.
Rim – Fiumicino, Italija 2 leta nedeljno od decembra 2010.
Malme, Švedska 3 leta nedeljno od decembra 2010.

Karte za sve letove moguće je kupiti putem internet adrese www.wizzair.com, a najniža cena karte iznosi 2.465 dinara (EUR 22.49) u jednom pravcu, uključujući sve takse.

„Do sada smo prodali 131.000 karata na linijama iz Beograda, izlazeći u susret željama putnika iz Srbije za niskotarifnim putovanjima koje Wizz Air omogućuje iz Srbije. Početak rada beogradskog operativnog centra čini kompaniju Wizz Air vodećom niskotarifnom avio-kompanijom kada su u pitanju izbor destinacija i broj putnika koji lete iz Srbije" – izjavio je Jožef Varadi (Jozsef Varadi), izvršni direktor kompanije Wizz Air.

Kompanija Wizz Air prevezla je 9,8 miliona putnika u toku poslednjih 12 meseci. Avio flota kompanije trenutno obuhvata 35 aviona, tipa Airbus A320 , koji saobraćaju iz 13 centara u Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Ukrajini, Češkoj i Srbiji. Početak rada 14. operativnog centra u Vilniusu, Litvanija planiran je za april 2011. godine, dok je rad 15. operativnog centra u Tirgu Murešu, Rumunija, planiran za jun 2011.