Aviokompanija Wizz Air je saopštila da je zabeležila izvanredne operativne rezultate u prošloj poslovnoj godini koja se završila 31. marta 2015.

U periodu od 12 meseci od marta 2014. Wizz Air je prevezao 2,5 miliona putnika više nego godinu dana ranije što predstavlja povećanje od 18 posto.

U istom periodu Wizz Air je povećao kapacitet (broj sedišta) za 17 posto, a rezultat svega je povećanje prosečne popunjenosti putničke kabine za jedan procentni poen i ona sada iznosi 86,6 posto.

Ukupan kapacitet Wizz Aira je u prethodnih 12 meseci iznosio 19 miliona sedišta, a prevezeno je 16,5 miliona putnika na više od 380 linija koje povezuju 110 destinacija u 37 zemalja Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike.

"Poslednjih 12 meseci su bili izvanredni za Wizz Air. Nastavili smo sa daljim rastom i uključili smo još zemalja i baza u našu mrežu. Prevezli smo 2,5 miliona putnika više nego u istom periodu prethodne godine. Spremni smo za dalji razvoj koji će biti zasnovan na kontinuiranom obnavljanju flote i širenju mreže linija tokom 2015. kako bismo omogućili što većem broju putnika u Centralnoj i Istočnoj Evropi pristup jeftinijim avio kartama", izjavio je Jožef Varadi, izvršni direktor Wizz Aira.