Wizz Air će od maja uvesti mogućnost izbora sedišta u avionu.

Ova usluga kojom će biti unapređena ponuda Wizz Aira najavljena je danas zvaničnim saopštenjem kompanije u kome se 8. april navodi kao datum od kada će usluga biti dostupna prilikom kupovine.

Prvi letovi na kojima će biti moguće rezervisati željeno sedište su planirani 4. maja na nekoliko izabranih linija.

Do 19. maja ova će usluga postati dostupna na svim linijama ove kompanije kojih ima 360 i koje povezuju 110 aerodroma u 37 zemalja.

Putnici su do sada uz doplatu od 10 ili više evra mogli da biraju sedište u prednjim redovima ili u redovima pored izlaza u slučaju opasnosti gde ima više prostora za noge. Od sada će sva sedišta u avionima Wizz Aira biti numerisana i dostupna za rezervisanje od strane putnika, najkasnije do tri sata pred poletanje.

Putnicima će od 8. aprila aviokompanija automatski i nasumično dodeljivati sedišta prilikom kupovine karte, a putnici koji putuju zajedno će biti smešteni jedni pored drugih kad god je to moguće. Oni koji budu želeli da promene sedište koje im je automatski dodeljeno to će moći da urade uz simboličnu nadoknadu, počev od jednog evra. Najskuplja će biti sedišta u prvom redu i ona sa više prostora za noge i tu će doplata moći da dostigne i 23 evra. Izbor sedišta će zavisiti od raspoloživosti, a iznos doplate od potražnje.

Osim ove novine za putnike Wizz Air je danas najavio i snižavanje iznosa doplate za prioritetno ukrcavanje, koja će ubuduće iznositi dva evra po letu.

Sličan sistem dodeljivanja i rezervacije sedišta počele su da primenjuju i mnoge druge niskobudžetne aviokompanije ali i mnoge tradicionalne. Đerđi Abran, komercijalni direktor Wizz Aira veruje da je ovaj vid ponude putnicima veoma značajan i da pokazuje ono što je putnicima najbitnije, a to su povoljne cene karata i udobnost putovanja.

Foto: Airliners.net, (c)Laszlo Gyori