Wizz Air je objavio novu liniju iz svoje skopske baze. Od aprila naredne godine Wizz Air će povezati Skoplje sa Kelnom, a ovaj grad će biti četrnaesta destinacija Wizz Aira iz glavnog grada Makedonije.

Na liniji će saobraćati avion Airbus A320 sa 180 putničkih mesta, dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom. Prvi let je planiran za 4. april, a najniža cena karte će biti od 29,99 evra po pravcu sa svim uračunatim taksama.

Wizz Air u Skoplju ima bazu sa jednim avionom, a od aprila naredne godine tamo će biti stacioniran još jedan avion. Ranije ove godine Wizz je najavio tri nove destinacije iz Skoplja: Brisel – Charleroi, Pariz – Beauvais i Frankfurt – Hahn koje treba da startuju od proleća 2014. Njima se danas pridružuje i Keln.

Makedonija nema svoju nacionalnu aviokompaniju, a Wizz Air svojom ekspanzijom sve više preuzima upražnjeno mesto. Ova kompanija za šest linija dobija subvencije od makedonske vlade. Trenutno povezuje Skoplje sa: Stokholmom, Geteborgom, Malmeom, Bazelom, Dortmundom, Ajndovenom, Londonom (Luton), Memingenom, Milanom (Bergamo) i Venecijom.