U beogradsku bazu Wizz Aira, večeras stiže još jedan, drugi po redu, avion Airbus A320. Avion će sleteti u pola deset na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a već sutra ujutro biće u saobraćaju na nekoj od 13 redovnih linija Wizz Aira.

"U Wizz Airu smo posvećeni srpskom tržištu i razvoju kapaciteta za putovanja po niskim cenama. Wizz Air je poznat po uticaju na razvoj aviosaobraćaja i po ponudi veoma niskih cena u 33 zemlje, a očigledno je da su putnici iz Srbije, kao i milioni Wizz Airovih putnika širom Evrope oduševeljeni našim niskim cenama avionskih karata", rekao je Đerđi Abran, komercijalni direktor Wizz Aira, na konferenciji za novinare koja je danas održana u sali "Beograd" na aerodromu "Nikola Tesla".

On je okupljenim novinarima potvrdio da za linije Wizz Aira iz Beograda vlada velika zaintresovanost i da je to bio razlog za postavljanje još jednog aviona u njihovu beogradsku bazu.

"Dolazak drugog aviona stimulisaće povećanje broja zaposlenih, a na dobitku će biti i putnici i privreda, jer će ukupna investicija Wizz Aira u flotu u Beogradu iznositi preko 160 miliona dolara. Verujem da će velika mreža naših linija dodatno unaprediti razvoj poslovanja kao i turističkih putovanja iz Beograda i zbog toga se radujemo daljem ulaganju u Srbiju", rekao je Abran.

Generalni direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" je izjavio da je skoro tri godine prošlo od dolaska Wizz Aira u Beograd i da je uvođenje drugog aviona pokazuje da je to bio dobar potez. Prema njegovim rečima, ove godine Wizz Air će na linijama od i do Beograda prevesti skoro pola miliona putnika.

Letovi do 13 destinacija, formiranje baze i sada postavljanje drugog aviona dokaz su posvećenosti Wizz Aira našem tržištu. O uticaju Wizz Aira na razvoj turizma u Beogradu i Srbiji govorila je Gorana Plamenac, direktorka Turističke organizacije Srbije. Ona je naglasila da će zajedno sa Wizz Airom ubuduće raditi još više na promociji Srbije kao turističke destinacije.