Wizz Air je danas objavio otvaranje nove baze u Ukrajini u gradu Donjecku. To je druga baza ove kompanije u Ukrajini, posle Kijeva.

Wizz Air iz Donjecka već leti do gruzijskoj grada Kutaisi i do Dortmunda, a po uspostavljanju baze sa jednim avionom Airbus A320, biće otvorene nove linije. Baza u Donjecku će biti otvorena od 1. oktobra, kada će i biti uvedeni novi letovi za London (Luton), Milano (Bergamo), Minhen (Memingen) i Rim (Fiumicino). 

Veoma popularna linija do Kutaisija biće pojačana novim polascima i biće ukupno pet letova nedeljno. Karte za sve nove linije su već u prodaji, a cena se kreće od 39 evra po pravcu.

Iz Wizz Aira poručuju da će otvaranje baze značiti investiciju od oko 80 miliona dolara, otvaranje novih 250 radnih mesta kao i 275.000 putnika u prvoj godini.

Istog dana iz Wizz Aira su najavili i ulazak na novo tržište u Evropi. Od 17. septembra ova kompanija će letiti iz Slovačke kada će biti uspostavljena nova linija od Košica do Londona (Luton). Nova linija će imati u početku dva leta nedeljno, a od 27. oktobra biće uvedena još dva. Karte su već u prodaji po ceni od 29,99 evra po pravcu sa svim uračunatim taksama.