Wizz Air je uspostavio redovan saobraćaj do Sibinja (Sibiu) u Rumuniji. Ovo je sedmi rumunski grad koji je uključen u razgranatu mrežu linija Wizz Aira.

Sibinj će biti povezan sa glavnom zapadnoevropskom bazom Wizz Aira na lonondskom aerodromu Luton, a letovi će početi 14. juna. Planirana su dva lete nedeljno.

Cena karte u jednom pravcu biće od 39 evra, sa uračunatim taksama

Sibinj / Sibiju / Sibiu
Sibinj je grad u južnoj Transilvaniji u kome živi oko 155.000 stanovnika. Bio je evropksa prestonica kulture u 2007. 

Wizz Air je povećao odlazni saobraćaj iz Rumunije u 2013. za 14 posto, a sa najnovijim planovima očekuje se dalji rast.

"Otvaranje linije Sibinj – London je još jedan korak kojim potvrđujemo da je Wizz Air domaća rumunska aviokompanija. Sa ovom linijom nudimo preko 70 ruta za rumunske putnike i turiste koji posećuju ovu zemlju. Takođe zapošljavamo domaće pilote i osoblje. Naša posvećenost Rumuniji je jasna, nudimo veoma jeftine karte, stvaramo nova radna mesta i podstičemo zdravu konkurenciju za dobrobit rumunskih potrošača", rekao je Đerđ Abran, komercijalni direktor Wizz Aira.

Wizz Air ima četiri baze u Rumuniji: u Bukureštu, Temišvaru, Targu Murešu i Kluž Napoki, a leti i do Arada i Krajove od nedavno.

Ova kompanija čije je sedište u Mađarskoj ima baze i u Poljskoj, Ukrajini, Litvaniji, Češkoj, Bugarskoj, Makedoniji i Srbiji.