Wizz Air će ukinuti redovnu liniju između Beograda i Osla od zimskog reda letenja koji treba da stupi na snagu poslednjeg vikenda u oktobru.

Poslednji polazak iz Beograda ka Oslu planiran je za 23. oktobar 2013.

Wizz Air je ovu liniju uspostavio u maju ove godine nakon što ju je još u avgustu prošle godine najavio generalni direktor Wizz Aira Jožef Varadi na konferenciji u Beogradu. Nakon samo pet meseci rada ove linije doneta je odluka o njenom ukidanju.

"Linija ka Oslu se ne ukida već je samo suspendujemo tokom zime. Ona će postati sezonska linija", potvrđeno nam je danas iz centrale Wizz Aira.

Identično objašnjenje Wizz Air je imao i prošle godine u isto vreme kada je ukinuo liniju ka Rimu. I tada je najavljeno da će ta linija biti samo sezonska i da će se obavljati tokom letnje sezone. Kako se letnja sezona približavala postalo je izvesno da se linija neće ni vraćati. Njeno obnavljanje je u aprilu pomereno za jun, a ubrzo posle te odluke doneta je i konačna – linija se ukida.

Da li će to biti slučaj i sa linijom za Oslo ostaje da se vidi. Wizz Air je na ovoj liniji imao konkurenciju norveške lowcost aviokompanije Norwegian, koja već više godina uspešno leti između Osla i Beograda. Za razliku od Norwegiana koji leti do glavnog osloškog aerodroma Gardemoen, Wizz Air leti do aerodroma Torp koji je udaljen preko 100km od glavnog grada Norveške i do koga je transfer gotovo uvek znatno skuplji nego sama aviokarta.

Ukidanjem linije ka Oslu, Wizz Air ostaje sa dva slobodna termina nedeljno i ostaje da se vidi kako će oni biti iskorišćeni. Nismo uspeli da saznamo da li će Wizz Air ove slobodne termine iskoristi za povećanje broja letova ka postojećim destinacijama, za otvaranje neke nove linije, ili će njima obavljati letove iz okolnih gradova Skoplja ili Tuzle.

Wizz Air u Beogradu ima bazu u kojoj se nalaze dva aviona Airbus A320 koji lete do ukupno 12 destinacija (posle ukidanja Rima i Osla), od kojih su dve sezonske (Rodos i Krf).