Wizz Air je uveo promene u naplati nadoknade za prevoz prtljaga na svojim letovima. Nove tarife primenjuju se od 15. juna, automatski na svaku kupljenu kartu. Wizz Air posebno naplaćuje prevoz predatog prtljaga, dok se putnicima dozvoljava da sa sobom kao ručni prtljag besplatno ponesu jednu torbu maksimalne težine 10 kg i dimenzija: 55 x 40 x 20cm.

Putnici prtljag mogu platiti prilikom kupovine karte online ili to mogu uraditi na aerodromu prilikom registracije za let. U drugom slučaju će nadoknada biti veća. Ona iznosi 30 evra za svaku predatu torbu. Nadoknada se odnosi na jedan let, odnosno na jedan pravac i ako putnik ima povratnu kartu on mora da plati dva puta nadoknadu za torbu, za svaki pravac posebno.

Ukoliko se nadoknada za prtljag plaća online ili preko call centra Wizz Air-a onda je ona jeftinija i iznosi kao i do sada 15 evra po torbi po pravcu ali sada uz ograničenje na let koji nije duži od 2 sata. Za letove koji su duži od dva sata nadoknada je povećana na 20 evra po pravcu. Vreme trajanja leta je razlika između planiranog vremena dolaska i vremena polaska uz uračunavanje razlike lokalnih vremena (kada se menja vremenska zona tokom leta).

Putnici iz Beograda će skuplje plaćati prtljag kada budu leteli ka aerodromu Šarleroa (Brisel), do koga se leti dva sata i 20 minuta. Preko dva sata su i letovi do Dortmunda (125 minuta), Ajndhovena (135 minuta), Geteborga (150 minuta), Londona (Luton, 170 minuta), Malmea (135 minuta), Stokholma (Skavsta, 155 minuta).

Isto kao i do sada, 15 evra po torbi, plaćaće putnici ka Rimu (90 minuta) i Memingemu (Minhen) do koga let traje 105 minuta.

Pored cene koju plaćaju putnici treba da znaju da je težina torbe ograničena na 32kg. Putnik može da preda do maksimalno šest torbi s tim da se samo prve tri mogu platiti unapred preko interneta ili call centra dok se ostale moraju platiti na aerodromu po aerodromskoj tarifi.

Za sve dodatne informacije u vezi sa pravilima za prevoz prtljaga možete pogledati naše posebne stranice o Wizz Air-u u sekciji Low Cost.