Wizz Air je od petka 17. maja do nedelje 19. maja je proslavljao svoj deveti rođendan ponudivši svojim putnicima veliki broj sedišta po sniženim cenama.

Tih dana je ukupno devet miliona sedišta bilo ponuđeno putnicima sa popustom od 20%.

Ova najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi proslavila je devet veoma uspešnih godina koje su obeležene snažnim rastom na domaćim tržištima Wizz Aira.

Plan da se osnuje Wizz Air nastao u junu pre tačno deset godina kada se u Budimpešti okupilo samo šest ljudi predvođenih Jožefom Varadijem, tada bivšim direktorom Maleva. Oni su za samo tri meseca osnovali novu aviokompaniju. Wizz Air je pravno rođen u septembru 2003, a već 19. maja obavljen je prvi komercijalni let ove kompanije iz Katovica za London – Luton.

Wizz Air ima svoje baze u Mađarskoj, Bugarskoj, Češkoj, Litvaniji, Poljskoj, Makedoniji, Ukrajini i Srbiji i ukupno leti do 33 države, a nedavno se proširio i na najnovija tržišta u Azerbejdžanu, Gruziji, Izraelu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Za devet godina Wizz Air je ispunio obećanje i doneo niže cene aviokarata u centralnu i istočnu Evropu. Naše ime je postalo poznat širom Evrope i prepoznati smo kao pouztdana niskotarifna aviokompanija sa kvalitetnom uslugom po najvišim profesionalnim standardima. Naša inicijativa širenja na Istok donela je niže cene aviokarata na mnoga nova, rastuća tržišta. Posvećeni stalnom unapređenju kvaliteta usluge nedavno smo u Budimpešti otvorili i najsavremeniji trening centar sa simulatorom za Airbus A320", rekao je Jožef Varadi, izvršni direktor Wizz Air-a povodom rođendana kompanije.

………………………………………..
Foto desno: Jožef Varadi, osnivač i izvršni direktor Wizz Aira

Wizz Air u Beogradu

Sledećeg meseca Wizz Air će napuniti i tri godine rada u Beogradu. Od juna 2010. ova kompanija leti sa aerodroma "Nikola Tesla", a trenutno naš glavni grad povezuje sa 13 evropskih destinacija. Krajem maja očekuje se dolazak drugog aviona ove kompanije koji će biti trajno stacioniran u beogradskoj bazi.