Mađarski niskotarifni avioprevoznik Wizz Air i MasterCard Europe objavili su da se Mestro platnim karticama sada mogu plaćati letovi i dodatne usluge sa sajta Wizz Air-a.

"Wizz Air je postao naš partner prihvatajući Maestro program za plaćanje preko svog sajta, čime je olakšao kupovinu milionima Evropljana", izjavio je Robert Nemčič,  menadžer MasterCard-a.

"Više od 10 miliona putnika koji su prošle godine leteteli sa Wizz Air-om svoje je karte kupilo preko interneta na jednostavan, pouzdan i brz način. Povećanjem mogućnosti plaćanja prihvatanjem Maestro platnih kartica nastavljamo da povećavamo dostupnost naših sjajnih tarifa i proizvoda sve većem broju zadovoljnih putnika" – rekao je Atila Danković, direktor prodaje i marketinga Wizz Air-a.

Elektronska plaćanja uz pomoć Maestra platnih kartica su u velikom porastu u Evropi. Tokom prethodnih 12 meseci, broj transakcija obavljenih Maestro karticama je dupliran.

Nadoknada za plaćanje Maestro karticom je ista kao i za plaćanje drugim karticama i iznosi 6 evra po putniku i po pravcu.