Prvi avion mađarskog niskotarifnog avioprevoznika Wizz Air sleteo je danas na beogradski aerodrom Nikola Tesla na svojoj redovnoj liniji Dortmund – Beograd. Avionom Airbus A320 koji prima 180 putnika iz Dotmunda je u Beograd doputovalo 126 putnika a iz Beograda je otputovalo 140. Izvanredna popunjenost putničke kabine na prvom letu od 70% u dolasku i 78% u odlasku svedoči o ogromnom interesovanju srpskih putnika za jeftinim letovima a posledica je i veoma jake reklamne kampanje Wizz Air-a u Srbiji.

Wizz Air će na liniji ka Dortmundu leteti tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i subotom sa polaskom u 08:10 iz Dortmunda i 10:45 iz Beograda. Wizz Air prodaje karte do Dortmunda od 24,99 evra po pravcu sa svim taksama. Posebno se plaćaju prtljag (15 evra po komadu i letu), registracija za let (čekiranje 10 evra na aerodromu) dok je online čekiranje besplatno kao i ručni prtljag.

Putnici Wizz Air-a će na beogradskom aerodromu biti registrovani na Terminalu 1 koji je počeo da se koristi za niskotarifne i čarter letove. Pasošku kontrolu za sada prolaze na Terminalu 2 a avion će biti parkiran na pozicijama A5 ili A6 koje pripadaju terminalu 1. Na ovaj način aerodrom Nikola Tesla u Beogradu i Wizz Air su postigli niže cene aerorodromskih usluga kako za aviokompaniju tako i za putnike. Posebno važnost za sve niskotarifne aviokompanije predstavlja minimalno zadržavanje aviona na aerodromima i sudeći po izuzetno brzom prihvatu i otpremi aviona u Beogradu Wizzair može da bude samo zadovoljan. Za neverovatnih 17 minuta avion Wizz Air-a je ispražnjen, očišćen u njega su ukrcani novi putnici i napunjeni rezervoari, tako da je on bio spreman za let ka Dortmundu.
Naredne subote Wizz Air će iz Beograda uspostaviti još jednu redovnu liniju ka Londonu (aerodrom Luton). Za ovu liniju već vlada ogromno interesovanje a prvi letovi iz Londona ka Beogradu su skoro popunjeni zbog velikog broja engleskih posetilaca novosadskom muzičkom festivalu EXIT. Tokom leta na ovoj liniji Wizz Air će naknadno uvesti i četvrti let nedeljno.