Aviokompanija Wizz Air nastavlja sa širenjem van Evrope.

Od novembra ova kompanija će leteti ka Hurgadi iz Katovica, Varšave i Budimpešte. Wizz Air je na danas održanoj konferenciji u Varšavi najavio i nešto novo u svojoj ponudi.

Javnosti je predstavljen novi portal Wizztours preko koga će putnici moći da rezervišu kompletan turistički aranžman u destinacijama do kojih Wizz Air leti.

Osim egipatskog letovališta Hurgade, Wizz Air će u okviru Wizztours-a nuditi i turističke aranžmane do Barselone, Burgasa, Dubaija, Grenobla, Larnake, Malte i Tel Aviva kao i mnogih drugih zanimljivih gradova iz sopstvene guste mreže.

Od danas pa u narednih nekoliko nedelja Wizztours portal će postepeno popunjavati ponudu novim sadržajima, a kako je danas rečeno svi oni će biti dosutpni i za rezervacije preko turističkih agencija koje imaju pristup Wizz Air-ovom rezervacionom sistemu.

Prodaja aranžmana će zvanično otpočeti početkom oktobra, a putnici će moći da samostalno kombinuju jeftine Wizz Air-ove letove sa smeštajem u preko 30.000 hotela koliko će biti na raspolaganju preko Wizztours portala.

"Ovo je poseban dan za Wizz Air", izjavio je Džon Stivenson, izvršni potpredsednik Wizz Air-a  na današnjoj konferenciji u Varšavi.

"Milioni putnika uživaju svake godine u jeftinim kartama Wizz Air-a, a od oktobra će po prvi put biti u mogućnosti da rezervišu i kompletan turistički aranžman, što će im omogućiti dodatne uštede nego da putovanje i smeštaj rezervišu i plaćaju odvojeno. Naša dva internet sajta wizzair.com i wizztours.com će odgovoriti na različite zahteve putnika i na njihova očekivanja da uštede novac. Ova nova mogućnost uticaće i na povećanje linija ka destinacijama za odmor, kako u letnjem tako i u zimskom periodu", pojasnio je Stivenson.