Wizz Air će u petak, 3. maja u Budimpešti otvoriti najsavremeniji trening centar za pilote i kabinsko osoblje.

Moderan trening centar sa opremom najnovije tehnologije će se nalaziti na aerodromu Ferenc Liszt u Budimpešti.

U ovom trening centru će biti smešten i moderan simulator za Airbus A320, osnovni tip aviona koji koristi Wizz Air. Centar će imati i kopiju putničke kabine za obuku kabinskog osoblja.

Svečano otvaranje trening centra

Wizz Air će za grupu međunarodnih novinara, među kojima će biti i novinar portala Aviokarta.net, organizovati specijalnu posetu novom trening centru na dan otvaranja 3. maja.


Novinari će se upoznati sa svim mogućnostima centra, a imaće priliku i da testiraju simulator za Airbus A320.

U Wizz Airu očekuju da će u centru obučavati preko 90% članova svoje posade. Samo ovog leta će kroz obuku u centru proći 500 pilota i 1000 članova kabinskog osoblja. Očekuje se da će se u narednih 5 godina ovaj broj polaznika udvostručiti.

Jožef Varadi, izvršni direktor Wizz Aira smatra da će otvaranje trening centra pomoći razvoju Wizz Aira i rastu kompanije. Centar će značajno doprineti i lokalnoj zajednici i mađarskoj privredi pošto će u njemu biti otvorena nova radna mesta.

Komercijalni partner Wizz Aira u pokretanju trening centra je amsterdamska kompanija Flight Simulation Company, zahvaljujući kojoj će ovaj centar osigurati sigurne poslove u narednih deset godina.

Otvaranje novog trening centra i simulatora može imati značaja i za Srbiju, pošto će Jat Airwaysu uskoro biti potrebna preobuka pilota za letenje na novom tipu aviona – Airbusu A320, upravo onom tipu za koji će od petka postojati i simulator u našem najbližem komšiluku.