Posle duže pauze ponovo je uspostavljen redovan avio saobraćaj sa niškog aerodroma.

Dana 25. juna 2015. realizovan je prvi let na liniji Niš – Malme čime je i zvanično otpočela saradnja niškog aerodroma "Konstantin Veliki" sa Wizz Airom, najvećim niskotarifnim avioprevoznikom u regionu Centralne i Istočne Evrope.

Tim povodom na aerodromu je organizovan doček uz tradicionalan vodeni pozdrav i specijalnu tortu, kako se to obično i radi u takvim prilikama.

Tada je održana i konferencija za novinare na kojoj su govorili i predstavnica Wizz Aira, direktor aerodroma u Nišu, gradonačelnik Niša i direktor lokalne turističke organizacije.

Na liniji Niš – Malme, avioni Wizz Aira će leteti tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i subotom, a najniža cena karte u jednom smeru sa svim uračunatim taksama i sa malim ručnim prtljagom iznosiće 1.700 dinara.

Druga linija iz Niša je uspostavljena u ponedeljak, 29. juna i to prema Miluzu (aerodrom Bazel – Miluz – Frajburg).

Do ovog aerodroma na tromeđu Francuske, Švajcarske i Nemačke avioni Wizz Aira će iz Niša leteti dva puta: ponedeljkom i petkom, a cena karte u jednom smeru sa svim taksama je od 2.300 dinara.

"Nadamo se da će ove linije i ove destinacije pomoći razvoju turizma i pospešiti i olakšati poslovne veze između tri zemlje (Srbije, Švajcarske i Švedske). Takođe, nadamo se da će naša kompanija imati veliki broj putnika", rekla je Tamara Mšvenieradze, predstavnica Wizz Aira.