Lowcost aviokompanija Wizz Air osvaja Makedoniju. Ova kompanija je najavila veliko širenje na aerodromu Aleksandar Veliki u Skoplju i uspostavljanje saobraćaja sa drugog makedonskog aerodroma "Sveti apostol Pavle" u Ohridu.

Wizz Air će od 29. juna ove godine u svoju skopsku bazu postaviti i treći avion Airbus A320 sa 180 putničkih mesta. Povećanje kapaciteta donosi i brojne nove linije.

Putnicima iz Skoplja su već dostupne karte za letove ka pet novih odredišta u Evropi: Fridrihshafen, Hamburg -Libek i Nirnberg (Nemačka), Oslo-Torp (Norveška) i Barselona (Španija).  Iz Ohrida će biti uspostavljena linija ka Bazelu (Basel – Mulhouse – Freiburg) dva puta nedeljno počev od 1. jula.

Letovi iz Skoplja za Fridrihsafen i Oslo počeće 29. juna i odvijaće se dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom. Barselona je planirana za 30. jun takođe dva puta nedeljno: utorkom i subotom. Letovi ka Hamburgu (Luebeck) i Nirnbergu počinju 1. jula i odvijaće se dva puta nedeljno: sredom i nedeljom.

Osim novih linija Wizz Air će povećati i broj letova na postojećim linijama. Malme će postati svakodnevna linija (dva leta nedeljno više), do Geteborga će leteti četiri umesto tri puta, a do Kelna, Frankfurta (Hahn) i Milana (Bergamo) tri umesto dva puta nedeljno.

Nakon ekspanzije u Makedoniji Wizz Air će iz ove zemlje nuditi 54 nedeljna leta ka 20 odredišta u 10 zemalja.

"Danas smo objavili sjajne vesti za Makedoniju. Uvećanjem naše flote u Skoplju i dodavanjem Ohrida u našu mrežu destinacija stvaramo više mogućnosti za putovanja i veći izbor odredišta. Očekujemo da ćemo stvoriti više radnih mesta i da ćemo podstaći turizam u Makedoniji. Očekujemo da će naših novih šest linija i povećan kapacitet na postojećim linijama biti dobro prihvaćeni od strane naših putnika i da će doprineti snižavanju cena aviokarata u Makedoniji", rekao je Džon Stivenson, izvršni potpredsdenik Wizz Aira, na konferenciji za novinare koja je održana u Skoplju, u četvrtak 22. decembra.

Prvi let za 50 mališana

Wizz Air je povodom ekspanzije u Makedoniji organizovao kružni let iznad ove zemlje za 50 mališana iz doma za nezbrinutu decu "11. Oktobar" u Skoplju. Ova deca su imala priliku da prvi put lete avionom. Na letu su im društvo pravili vaspitači iz doma i posada Wizz Aira.