Wizz Air od danas primenjuje novu politiku za unošenje ručnog prtljaga u putničku kabinu.

Od danas će se putnicima naplaćivati veći komadi ručnog prtljaga kako bi se smanjio broj torbi koje se unose u putničku kabinu.

Nova politika je testirana na liniji London – Katovice od avgusta i pokazala se veoma dobrom, prema rečima iz ove kompanije. Nova pravila se neće primenjivati na letove koje obavlja avioprevoznik Wizz Air Ukraine.

Velike torbe (koferi) koje su putnici unosili u kabinu su bile do 20% manje. Ova inovacija je doprinela većem zadovoljstvu putnika tokom leta, ali je i poboljšala tačnost Wizz Air-a što je doprinelo povećanju efikasnosti. 

Putnici koji unose velike kofere u putničku kabinu razlog su za kašnjenja leta zato što se često dešava da im torba premašuje maksimalne dimenzije pa mora biti predata kao regularan prtljag.

VAŽNA NAPOMENA:
Nova pravila ne važe za rezervacije koje su napravljene pre 4. oktobra kao i za putovanja pre 24. oktobra 2012. (osim na probnoj ruti London-Katovice)

Od danas, 4. oktobra 2012. putnici koji rezervišu sedište na Wizz Air-ovom letu od 24. oktobra 2012. mogu da besplatno unesu u putničku kabinu manju torbu maksimalnih dimenzija 42x32x25 cm.

Detalje o pravilima za prevoz prtljaga možete pronaći na našoj posebnoj stranici o Wizz Air-u (link).

Ako žele da u kabinu unesu veću torbu (do maksimalnih 56x45x25 cm) moraće da doplate 10 evra po letu (po pravcu). Ovaj iznos se plaća ako se rezervacija radi online ili preko call centra. Doplata na checkin šalteru na aerodromu iznosiće 20 evra, dok će plaćanje većeg ručnog prtljaga na samom gejtu koštati 30 evra.

U manji ručni prtljag prema novim pravilima Wizz Air-a spadaju ručne torbe, laptop torbe (koje moraju da stanu ispod sedišta) ili manji ranac. U veći ručni prtljag spadaju mali koferi sa točkićima (trolley bag).

Niže cene aviokarata

Wizz Air je odlučio da putnicima olakša uvođenje nove doplate za veći ručni prtljag tako što će sniziti cene svih karata za putovanja od 24. oktobra za po 5 evra. Nije navedeno do kada će ovaj popust na tarife važiti.