Niskotarifna aviokompanija Wizz Air nije mogla da potvrdi da planira uspostavljanje saobraćaja ka niškom aerodromu. Brojna pitanja na tu temu su upućena Wizz Airu nakon što su iz ovog grada krenule informacije da se vode pregovori sa nekoliko niskotarifnih aviokompanija.

Iz ove kompanije su potvrdili da u svakom trenutku procenjuju veliki broj aerodroma koje bi mogli da uvrste u svoju mrežu linija, ali nisu mogli da diskutuju o tome da li je i Niš na ovom spisku.

Danijel de Kavaljo, portparol Wizz Aira je za srpske medije izjavio da će eventualno "širenje saobraćaja na niški aerodrom zavisiti od njihovog prisustva u Beogradu", za koje kaže da je dovedeno u pitanje nedavnim povećanjem aerodromskih troškova zbog čega je ova kompanija bila prinuđena da gotovo prepolovi svoje kapacitete.


 

…………………………………….
Foto: Danijel de Karvaljo, portparol Wizz Aira


On smatra da ova dešavanja "urušavaju planove rasta Wizz Aira za Srbiju" ne precizirajući o kakvim planovima rasta se radi.

De Karvaljo dalje navodi i da ti događaji "podrivaju poverenje u posvećenost Srbije razvoju niskobudžetnog aviosaobraćaja".

Izjava Wizz Aira data je usled učestalih pitanja koja je Wizz Air dobio nakon što je ministarka Zorana Mihajlović tokom nedavne posete niškom aerodromu rekla da se radi na opremanju aerodroma kako bi se stvorili uslovi za dolazak niskobudžetnih aviokompanija.