Wizz Air će proširiti svoju bazu na skopskom aerodromu Aleksandar Veliki od proleća naredne godine.

Prema planu od 16. aprila 2014. u Skoplju će biti stacioniran i drugi avion Wizz Aira čime će se povećati i broj letova, ali i destinacija.

Wizz Air trenutno leti do 10 destinacija iz Skoplja, a od sledećeg proleća će biti dodate još tri. Brisel (Charleroi), Pariz (Beauvais) i Frankfurt (Hahn).

Prema preliminarnom planu letenja avioni Wizz Aira će iz Skoplja ka Parizu leteti dva puta nedeljno (ponedeljkom i petkom) počev od 18. aprila 2014. Dan kasnije (19. aprila) biće uspostavljena linija ka aerodromu Frankfurt Hahn, koja će takođe biti održavana dva puta nedeljno: utorkom i subotom. Let ka Briselu (Charleroi) će biti uspostavljen 16. aprila i biće održavan dva puta nedeljno (sredom i nedeljom).

Osim šest novih nedeljnih letova ka tri nove destinacije planirano je i povećanje broja letova prema postojećim destinacijama: Bazel-Miluz, Dortmund, Ajndhoven, Geteborg, Malme i Minhen (Memingen).

Wizz Air iz Skoplja još leti i do Londona (Luton), Milana (Bergamo), Stokholma (Skavsta) i Venecije (Trevizo).

Džon Stivenson, izvršni potpredsednik Wizz Aira je povodom novog aviona i linija iz Skoplja poručio da je taj postupak "odgovor na ogormnu potražnju za jeftinim kartama". On je dodao da će dolaskom novog aviona u skopsku bazu, investicije ove kompanije u Skoplju dostići 160 miliona dolara.