Ženeva, 18. februar 2016. – Wizz Air, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, sa ponosom je objavila da ju je ATW (Air Transport World), jedan od najvećih pružalaca multimedijalno–informacionih usluga za globalno tržište aviokompanija, imenovao niskotarifnom aviokompanijom godine za 2016. Nagrada je predata Jožefu Varadiju, glavnom izvršnom direktoru Wizz Aira, na 42. godišnjoj ATW dodeli nagrada za postignuća u avioindustriji, na gala večeri u Singapuru.

Ova nagrada, koja je jedna od najprestižnijih počasti koju neka aviokompanija može osvojiti, priznanje je izvrsnom Wizz Airu za vrhunsku uslugu i izuzetna dostignuća u 2015. godini.

Wizz Airove prekretnice u 2015. godini čine i uspešan listing na Londonskoj berzi, kao i značajno redizajniranje brenda i renoviranje opreme vazduhoplova, rekordne porudžbine od 110 aviona Airbus A321neo od Airbusa na pariskoj izložbi, dok su uvođenjem u upotrebu prvog A321 postali prva evropska kompanija koja posluje sa avionom od 230 sedišta. Štaviše, Wizz Air je proslavio i stomilionitog putnika koji je leteo Wizz Airovim avionom na jednoj od niskotarifnih ruta.

Pored svih navedenih dostignuća, Wizz Air je u 2015. godini prevezao više od 19 miliona putnika, što predstavlja povećanje od 22 odsto u poređenju sa 2014. godinom – i sve to dok je zanavljao flotu sa 11 novih Airbus aviona i otvorio oko 400 novih radnih mesta, koja sa prethodnima čine spisak od 2.600 zaposlenih.

Jožef Varadi, glavni izvršni direktor kompanije Wizz Air, rekao je: “Čast nam je da je naše zalaganje vrednovano ovako prestižnim nagradama. Osim pomenutog uspeha postignutog u nekoliko izuzetnih prekretnica, 2015. godina nam je donela nove rekorde u svim sferama našeg poslovanja. Uvereni smo da putovanja pružaju mogućnost da se život i svet oko nas poboljšaju, a neverovatna lojalnost naših putnika i ova nagrada potvrđuju naše napore da putovanja omogućimo što većem broju ljudi. U 2016. godini upravo njima ćemo pružiti još više izbora širenjem naše sve veće mreže i ponudom najnižih mogućih cena karata. Nastavićemo da poboljšavamo korisnički doživljaj istovremeno omogućujući našim putnicima da prilagode svoje iskustvo putovanja sa Wizz Airom svojim potrebama: naše veoma niske cene karata će zadovoljiti njihove potrebe da putuju povoljno, a ukoliko se odluče na dodatnu udobnost, od koristi će im biti mnogobrojnih dodatni proizvodi i usluge.”

O Wizz Airu

Wizz Air je najveći niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, trenutno u floti ima 66 Airbus A320 i A321 i nudi preko 400 ruta iz 24 baze, povezujući 119 destinacija širom 38 zemalja. U Wizz Airu uslugu pruža tim od oko 2.600 vazduhoplovnih profesionalaca, a veoma niske cene karata čine Wizz Air omiljenim izborom 19.2 miliona putnika u 2015. godini. Wizz Air je na londonskoj berzi pod skraćenicom: WIZZ i uključen je u FTSE 250 i FTSE All-Share indekse.