Pre tačno deset godina, 19. maja 2004. godine uspostavljen je redovan saobraćaj Wizz Aira iz poljskog grada Katovica ka nekoliko evropskih destinacija, a prvi let je obavljen na liniji ka londonskom aerodromu Luton.

Taj datum se smatra rođendanom mađarske niskotarifne aviokompanije, najveće u centralnoj i istočnoj Evropi sa 18 baza u 10 zemalja. Wizz Air je za prvih deset godina rada prevezao 69 miliona putnika, a samo u prošloj godini 13,9 miliona.

Oni su leteli na više od 300 linija koje umrežavaju 96 gradova u 35 zemalja Evrope, Kavkaskog regiona i Bliskog istoka.

Povodom desetog rođendana Wizz Air je u Katovicama i Londonu organizovao centralnu proslavu, a svim svojim putnicima je na rođendan poklanjao besplatne aviokarte.

Tog dana, 19. maja 2014. svako ko bi kupio dve karte dobijao je na poklon još dve.

U Wizz Airu sa ponosom ističu svoj uticaj na razvoj niskotarifnog saobraćaja u nepravedno zapostavljenim delovima Evrope.

"Naša niskotarifna ponuda se konstantno razvija i mi nastavljamo sa širenjem na tržišta koja su u prošlosti bila zapostavljena. U poslednje vreme idemo sve dalje ka Istoku", kažu u Wizz Airu.

"Veoma sam ponosan što smo postigli ovakav značajan uspeh. Stigli smo do ovog važnog jubileja nakon deset godina značajnog rada našeg izvanrednog i profesionalnog tima. Naših proteklih deset godina obeležio je brz rast, stalne inovacije, a našim putnicima pružili smo slobodu putovanja, nova životna iskustva i prilike. Wizz Air će sa svojim posvećenim zaposlenima nastaviti da i u novoj dekadi izaziva konkurenciju i da nudi jeftine aviokarte i odličnu uslugu putnicima. Zahvaljujem se svim našim putnicima na vernosti i na tome što su učestvovali u stvaranju ovako značajnog jubileja Wizz Aira", istakao je na londonskoj proslavi Jožef Varadi, generalni direktor kompanije.

U isto vreme sa slavljem povodom desetog rođendana Wizz Air je u javnost izašao sa namerama da izađe na londonsku berzu. Ova kompanija će biti izlistana na najvećoj evropskoj berzi u nameri da uveća kapital za dodatnih 200 miliona evra.

U prošloj finansijskoj godini Wizz Air je ostvario porast broja putnika od 14 posto. Ostvaren je prihod od milijardu evra što je za 19 posto više nego godinu dana ranije, posle čega je kompaniji ostao čist profit od 89 miliona evra.

Wizz Air ima značajno prisutvo u Srbiji i zemljama u okruženju. Na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu ima stacioniran jedan avion, kojim leti do deset evropskih destinacija. Iz susedne Bosne i Hercegovine ova kompanija obavlja saobraćaj sa aerodroma Tuzla na pet linija, a najznačajniji saobraćaj obavlja iz svoje skopske baze, odakle sa dva aviona leti do 15 evropskih gradova.