Aviokompanija Wizz Air je širom Evrope objavila kadetski program za obuku novih pilota.

Iz ove kompanije saopštavaju da će u narednih pet godina biti obučavano po 40 pilota godišnje, koji će imati mogućnost da rade u ovoj kompaniji.

Novi piloti su neophodni kako bi se nastavio snažan rast Wizz Aira i u ovoj kompaniji sa oduševljenjem pokreću ovaj program koji će se sprovoditi prema najsavremenijim normama i u poptunosti u skladu sa EASA standardima.

Informacije za zainteresovane:
CEFA cefa.rs
+31(0)20 304 3211
info@cefa.eu
CTC Aviation ctcaviation.com/wizzair
+44 (0) 2380 742 400
pilot.careers@ctcaviation.com

Kapetan Dejvid Morgan, šef pilota i letačkih operacija u Wizz Airu navodi da će svi kadeti imati mogućnost da po završenoj obuci za pilota rade kao kopiloti u Wizz Airu na avionima Airbus A320 kako bi obezbedili potrebno iskustvo za nastavak uspešne karijere pilota. Wizz Air će pomoći i finansiranje obuke izabranim kadetima tako što će im izdati garanciju za posao u ovoj kompaniji, gde će moći da se zaposle nakon završene obuke.

Wizz Air je sklopio sporazum sa dve svetske kompanije koje se bave obukom pilotskog osoblja.

CTC Aviation svake godine obuči preko 3000 pilota za više od 50 svetskih aviokompanija, a novoosnovana Centralno-evropska pilotska akademija (CEFA) je oformila vrhunski škoski centar koji na eksluzivnom raspolaganju ima aerodrom, avione najnovije generacije i kompletne simulatore. Ovu novu akademiju su osnovali mađarski Trener Kft. Martinar-ova pilotska akademija i Flight Simulation Company.

Kadeti koji se prijave i budu primljeni u program će imati priliku da prođu kompletnu integrisanu obuku koja se sastoji od incijalne (ab) obuke kao i od specijalizacije prema tipu aviona i to za Airbusov tip A320, koji se nalazi u floti Wizz Aira.