Wizz Air je najavio dolazak novog aviona u svoju glavnu bazu u Budimpešti.

Ova kompanija će od 15. maja naredne godine u Budimpešti raspolagati sa devet aviona Airbus A320.

Zahvaljujući novom avionu biće otvorene dve nove linije i znatno pojačan saobraćaj na deset postojećih linija.

Od 30. marta 2015. Wizz Air će iz Budimpešte leteti dva puta nedeljno do Lisabona, po ceni karte od 45 evra u jednom smeru. Od 15. maja će početi i letovi do Mastrihta, četiri puta nedeljno, po ceni od 19 evra u jednom smeru.

Ujedno će biti povećan broj letova do Londona (Luton) sa 26 na 28 nedeljno. Dva dnevna leta će ubuduće biti do Brisela (Charleroi), Ajndhovena i Milana (Malpensa), dok će svakodnevni letovi biti uvedeni ka Barseloni, Madridu, Malmeu i Stokholmu.

Wizz Air očekuje rast prometa u Budimpešti za 15 posto u sledećoj godini. Ukupan broj linija koje Wizz Air održava iz Budimpešte je 37 u 21 zemlji

"Wizz Air nastavlja sa širenjem avioperacija i sa rastom putničkog prometa, stvara nova radna mesta i podstiče turizam u Mađarskoj. Očekujem da će nove linije do Portugala i Holandije kao i povećan broj letova do postojećih destinacija biti dobro prihvaćeni od naših putnika. Uskoro ćemo imati 13 linija iz Budimpešte koje održavamo najmanje jednom dnevno što privlači sve vrste putnika pa i poslovne", rekao je Jožef Varadi na konferenciji za novinare održanoj u Budimpešti.