Wizz Air je objavio uspostavljanje redovnog saobraćaja između Budimpešte i aerodroma Vnukovo u Moskvi. Nova linija počinje 23. septembra sa pet letova nedeljno u početku.

Wizz Air-ova "Go East" ekspanzija je već započela sa brojnim novim linijama iz Budimpešte ka Ukrajini, Izraelu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Azerbejdžanu, Turskoj i Egiptu. Ova dugo čekana lowcost linija između Mađarske i Rusije je samo nastavak politike širenja na istok.

Sa najnižom cenom karte u jednom pravcu od 39 evra sa svim uračunatim taksama, linija do Moskve treba da stimuliše trgovačke, poslovne i turističke veze dve zemlje. U saopštenju Wizz Air-a se navodi da je aerodrom Vnukovo jedan od glavnih moskovskih aerodroma i da je na brz i jednostavan način povezan sa centrom ruske prestonice.

"Otvaranje nove linije Budimpešta – Moskva je ključni događaj za Wizz Air-ovu strategiju širenja na istok i ovaj let je naš debi na ruskom tržištu. Nova linija takođe poboljšava poziciju Wizz Air-a kao domaćeg mađarskog avioprevoznika nudeći više letova i niže cene za putnike. Trenutno održavamo 37 direktnih linija iz Budimpešte i nudimo više od 2,4 miliona sedišta u 2013. godini iz ovog grada. Ostajemo trajno posvećeni širenju naše mreže linija i otvaranju novih radnih mesta što se i očekuje od najvećeg mađarskog avioprevoznika", rekao je Jozef Varadi, generalni direktor Wizz Aira dodajući zahvalnost mađarskoj vladi na pruženoj podršci.