Iz Wizz Air-a nam je jutros stigla kratka izjava kojom ova kompanija demantuje glasine i informacije koje su se pojavile na internetu da će od naredne letenje sezone otvoriti iz Beograda linije ka nekoliko destinacija.

"U narednim mesecima završavamo naš red letenja za letnju sezonu 2014, i konačne odluke ćemo saopštini u dogledno vreme", rekao nam je Danijel de Karvaljo, menadžer korporativnih komunikacija u Wizz Air-u.

Na internetu se pojavila neistinita informacija da Wizz Air uvodi redovne linije iz Beograda do Barselone, Ženeve, Soluna, Larnake.

Od svih ovih destinacija Wizz Air jedino razmatra uvođenje linije do Barselone, ali je ta odluka još uvek na dugom štapu i u kompaniji tvrde da će javnost svakako biti na vreme obaveštena.

Izvršni potpredsednik Wizz Air-a Džon Stivenson je u intervju koji je dao za portal Aviokarta.net u maju ove godine potvrdio da se razmatra uvođenje linije do Barselone.

"Upoznati smo sa rezultatima Spanaira na ovoj ruti i znamo da je ona veoma tražena iz Srbije. Ali, ono što mi znamo je da je to linija izrazite sezonalnosti. Prema tome bismo mogli da je održavamo samo preko leta. Za ovo leto (2013) smo već zakasnili, ali zato će Barselona biti razmotrena za naredno leto (2014). Postoje dobre šanse da pokrenemo ovu liniju od sledećeg leta, ali za sada mogu da kažem samo da je to ideja koja će tek biti razmotrena", rekao je Stivenson.