Wizz Air je prevezao 60 hiljada putnika na liniji Beograd – Pariz za nešto više od godinu dana, saopšteno je iz ove kompanije.

Wizz Air, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi,  je prevezla svog 60-hiljaditog putnika na liniji Beograd – Pariz Bove (Beauvais) od kada je ona u junu 2013. otvorena.

Ova aviokompanija trenutno obavlja dva leta nedeljno između srpske prestonice i Pariza.

Wizz Air je sa letovima iz Beograda krenuo 2010. godine, a srpski putnici su rado prihvatili njihove jeftine karte i popularne destinacije. U 2011. Wizz Air je otvorio i bazu u Beogradu koja je samo potvrdila posvećenost ove kompanije Srbiji. Aviokompanija sada nudi ukupno deset niskotarifnih linija iz Beograda do šest zemalja.

Predstavnik Wizz Aira, Danijel de Karvaljo (Daniel de Carvalho) je ovom prilikom izjavio: "Veoma smo srećni što smo postigli ovakav rezultat u Srbiji. Prevezli smo 60.000 putnika u periodu od nešto više od godinu dana, što dokazuje popularnost ove linije. Zahvalni smo putnicima iz Srbije na očiglednom entuzijazmu kad su u pitanju naše niske tarife".