Namera italijanske aviokompanije Wind Jet da uspostavi redovan saobraćaj između Palerma i Beograda ostaje za sada samo ideja koja sasvim sigurno neće biti realizovana ovog leta kao što se moglo ranije čuti u medijima.
Kako nam je potvrdila Anjeze Bernabuči iz marketing odeljenja ove italijanske aviokompanije: „Linija Beograd-Palermo nije potvrđena za leto 2010. ali se u kompaniji ozbiljno analizira mogućnost da se ova linija uspostavi od naredne godine.“

Wind Jet od 29. oktobra prošle godine održava liniju Niš-Forli. Od letenjeg reda letenja na ovoj liniji Wind Jet leti dva puta nedeljno (ponedeljkom i petkom) sa polaskom u 10:10 iz Forlija i u 12:20. Po izjavama press službe italijanske kompanije do sada je na ovoj liniji prevezeno preko 6.000 putnika. Na niškom aerodromu su nam potvrdili da je prosečna popunjenost na ovoj liniji 45% što je nešto preko 60 putnika po letu. Ono što je posebno zanimljivo je da 60% putnika čine Nišlije, po 16% su putnici iz Beograda i Šumadije a po 4% putnici iz jugoistočne Srbije i Vojvodine.

Na niškom aerodromu očekuju znatno više putnika tokom letnje sezone.
Potencijalnu konkurenciju ovoj linij mogla bi predstavljati najavljena linija između Beograda i Riminija koji se nalazi na samo 50-tak kilometara od aerodroma Forli.