Španska aviokompanija Vueling sa bazom na aerodromu El Prat u Barseloni od 20. juna 2014. otvara redovnu liniju prema Beogradu, potvrđeno je za Aviokarta.net iz službe za odnose sa medijima ove kompanije.

Karte za ove letove već su puštene u prodaju preko sajta kompanije kao i preko globalnih rezervacionih sistema. Prema preliminarnom planu letenja Vueling će između Barselone i Beograda leteti tri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom i petkom.

Polasci iz Barselone za Beograd su planirani u različita vremena, ponedeljkom u 20:45, sredom u 17:35 i petkom u 21:50. Povratak iz Beograda je planiran ponedeljkom u 23:55, sredom u 20:45 i subotom u 01:00 sat.

Za početak je planirano da linija bude sezonska i za sada su u prodaji letovi od 20. juna do 15. septembra. Iz Vuelinga navode da je na liniji od Barselone do Beograda za sledeću godinu planiran kapacitet od 12.900 sedišta.

Vueling u svojoj floti ima 66 aviona Airbus A320 sa kapacitetom od 180 putničkih mesta i četiri aviona Airbus A319 kapaciteta 144 putničkih mesta. Glavna baza i čvorište Vuelinga je na aerodromu El Prat u Barseloni.

Najniža cena karte će biti od 54,99 evra po pravcu sa svim uračunatim taksama i doplatama, ali bez predatog prtljaga i keteringa tokom leta. Vueling putnicima nudi usluge prema tri različite tarife, od kojih je samo najniža lowcost dok su ostale fleksibilne i uključuju i prevoz prtljaga pa prema tome više nalikuju tradicionalnim aviokompanijama. 

Vueling se razlikuje od klasičnih lowcost prevoznika i zato što nudi transferne letove, a putnici ove kompanije preko Barselone mogu povoljno i jednostavno da stignu do cele Španije (Palma de Majorka, Malaga, Valensija, Madrid, Bilbao…)