Vueling, niskotarifna aviokompanija koja je lider na aerodromu El Prat u Barseloni, ovog leta počinje da leti za Srbiju, otvaranjem nove linije koja će povezivati Beograd sa Barselonom, navedeno je u zvaničnom saopštenju kompanije.

Nova linija će biti uspostavljena 20. juna, a letovi će se obavljati tri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom i vikendom (petak/subota) modernim i komotnim Vuelingovim avionima Airbus A320, sa kapaciteta za 180 putnika.

Ova nova linija će biti održavana tokom letnje sezone, do 30. septembra.

Odlučeno je da se uvedu i dodatni letovi tokom novogodišnjih praznika (od 20. decembra do 3. januara, jednom nedeljno), uz mogućnošču da linija bude otvorena i u drugim prazničnim periodima.

Ova ruta pruža komotan i ekonomičan pristup mediteranskoj obali preko Barselone, koja je, zbog svoje bogate kulturne i turističke ponude, prva turistička destinacija u Španiji, ali takođe i važan poslovni centar.

Bogata i atraktivna turistička ponuda Barselone izmenu ostalog obuhvata baziliku Sagrada Familia, Park Guelj i las Ramblas.

Vueling je četvrta po veličini low cost aviokompanija u Evropi i članica je međunarodne grupe IAG. Preko aerodroma u Barseloni – El Prat, Vueling nudi 133 destinacije u Evropi, na severu Afrike i na Srednjem Istoku. Ovom linijom je putnicima omogućeno da se, preko Barselone, povežu sa drugim destinacijama u Španiji (Palma de Majorka, Ibica, Las Palmas, Tenerife, Sevilja) ili Evropi (London, Pariz, Brisel, Amsterdam).

Karte za novu liniju su već u prodaji i mogu se nabaviti preko različitih kanala prodaje: www.vueling.com, turističkih agencija i tur operatera, aplikacija za iPhone i Android telefone i na portalu m.vueling.com.

Za svaki let kompanija nudi tri različite tarife: Basic, Optima i Excellence. Tarifa Basic putnicima omogućava najekonomičnije cene i sakupljanje poena. Tarifa Optima uključuje i čekiranje prtljaga i izbor sedišta, a tarifa Excellence, pored prethodno navedenih usluga omogućava i mogućnost promene karte, mogućnost otkazivanja i punog povraćaja novca, prioritetno čekiranje i ukrcavanje, posluženje u avionu i mogućnost boravka u VIP salama na aerodromima. Ova tarifa posebno je pogodna za poslovna putovanja.