Nova niskotarifna aviokompanija Volotea, pokrenula je danas internet sajt i započela prodaju karata za nedavno najavljene letove.

Volotea će početi saobraćaj 5. aprila sa aerodroma "Marko Polo" u Veneciji, odakle će direktno leteti do 14 gradova u Španiji, Portugaliji, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Mađarskoj i Poljskoj. Ova kompanija planira i nove destinacije tokom leta. Prema rečima predstavnika za medije Alfonsa Lazara, tokom leta se očekuje ukupno 20 do 25 destinacija i po 

Za početak u kompaniji su doneli odluku da ponude veliki broj karata po ceni od 19 evra po pravcu, sa svim uključenim taksama. Na ovu cenu putnici će morati da dodaju i nadoknadu za plaćanje karticama koja iznosi 10 evra (Visa, Visa Electron, Masterd Card, Maestro).

Od dodatnih usluga putnici mogu da prilikom rezervacije karata izaberu sedište po ceni od 2 evra, unapred plate predati prtljag u iznosu od 15 evra po torbi. Prioritetno ukrcavanje košta 20 evra, a ako prevoz specijalnog prtljaga (sportske opreme) košta 30 evra.

Volotea nudi mogućnost promene kupljene karte. Uz doplatu od 30 evra po pravcu može se promeniti ime putnika, početna ili krajnja destinacija kao i datum polaska ili povratka.

Volotea dozvoljava unos jednog komada ručnog prtljaga u avion, maksimalnih dimenzija: 55x40x20cm i težine do 10 kg. Prtljag koji se predaje može biti težak do 23 kg i plaća se 15 evra ako se kupuje unapred preko interneta, 30 evra ako se plaća na aerodromu pred poletanje. Kompanija nudi besplatnu online registraciju (prijavu) za let (web check-in).

Volotea nudi poklon karte
Svako ko danas slavi rođendan može osvojiti besplatnu povrtanu aviokartu na nekom od letova nove kompanije. Potrebno je da se na sajtu kompanije prijavi za newsletter. Prvih 100 putnika kojima je danas rođendan dobiće od kompanije poklon.