Mlada španska lowcost aviokompanija Volotea koja obavlja razgranat saobraćaj iz dve svoje baze u Veneciji (Marko Polo aerodrom) i Nantu, najavila je danas otvaranje i treće baze u Palermu.

Iz glavnog grada Sicilije Volotea će leteti do 13 evropskih destinacija: Ankone, Firence, Đenove, Napulja, Olbije, Trsta, Venecije i Verone (u Italiji), Bordoa i Nanta (u Francuskoj), Ibice i Palma de Majorke (u Španiji) i Santorinija (u Grčkoj).

Nova baza startovaće sa narednim letnjim redom letenje od 28. marta 2013. godine. Na aerodromu u Palermu će biti stacionirana dva aviona Boeing 717, koji su deo flote ove kompanije. Postavljanjem baze Volotea će otvoriti 50-tak novih radnih mesta u Palermu

Tokom prve operativne letnje sezone u kompaniji se zaposlilo 230 radnika u svim oblastima poslovanja, uključujući i pilotsko, kabinsko i zemaljsko osoblje kao i administrativne radnike u centrali kompanije u Barseloni.

Karlos Munjoz, izvršni direktor Voloteje (Volotea) obrazložio je odluku o otvaranju treće evropske baze odličnim rezultatima u pogledu broja putnika sa aerodroma u Palermu. Za samo šest meseci poslovanja prevezeno je 65 hiljada putnika sa ovog aerodroma što ga je izbacilo u sam vrh popularnosti među Volotejinim destinacijama.

Munjoz kaže da je Palermo na neki način odredio sudbinu kompanije, pošto je prvi let koji je obavljen 5. aprila iz Venecije bio upravo ka ovom gradu. Posle samo šest meseci rada Volotea je prevezla pola miliona petstohiljaditi putnik.

Volotea u prvih šest meseci povezuje 54 grada sa više od 80 linija. Ova kompanija sleće u devet zemalja: Španiju, Francusku, Italiju, Nemačku, Poljsku, Češku, Hrvatsku, Grčku i Portugaliju. Samo u Italiji Volotea leti do 18 aerodroma.