Volotea, nova španska lowcost aviokompanija poleteće 15. aprila sa aerodroma "Marko Polo" u Veneciji.

Alfons Klaver iz nove kompanije je za naš portal potrvrdio da nova kompanija iako je registrovana u Barseloni i sedište joj je na aerodromu El Prat u ovom gradu neće i leteti iz njega, bar ne u početku. Kao što je i najavljeno pre nekoliko dana, Volotea će svoje operacije započeti iz Venecije i to prema 14 evropskih gradova.

"Želja nam je da letimo do zapostavljenih evropskih destinacija i do manjih i srednjih evropskih gradova", rečeno je u saopštenju kompanije, koje je izdato jutros.

Pored ranije najavljenih italijanskih destinacija: Brindizi, Kaljari, Olbia, Palermo i Ređo Kalabria, Volotea je danas objavila i devet za Veneciju potpuno novih destinacija: Alikante, Bilbao, Bordo, Budimpešta, Krakov, Malaga, Porto, Solun i Santjago de Kompostela.

Kako je naglašeno u saopštenju, broj destinacija će rasti tokom leta. Očekuje se da će Volotea iz Venecije uspostaviti saobraćaj do 24 evropska grada do kraja avgusta. Kada budu otvorene sve planirane linije, ova kompanija će biti prva po broju letova sa venecijanskog aerodroma, obavljajuću preko 160 letova nedeljno sa kapacitetom za blizu 20.000 putnika.

Volotea će se usmeriti na direktne letove i putnicima neće nuditi konekcije. Najniža cena karte u jednom pravcu biće od 19 evra sa svim taksama. Karte će biti u prodaji od naredne nedelje. Avion kojim će leteti je Boing 717 sa kapacitetom od 110 putnika.