Aerodrom „Nikola Tesla“ će po treći put za godinu dana sniziti cene svojih usluga koje pruža aviokompanijama. Od 01. januara 2012. cena naknade za sletanje će biti 5% niža, dok će korišćenje infrastrukture biti jeftinije 4%. Niže cene će se odnositi bez razlike za sve kompanije i sve tipove aviona.

„Sigurni smo da ćemo ovom odlukom još više podstaći tržišnu utakmicu među avioprevoznicima, a da će najveću korist imati putnici kojima će se pružati sve bolja usluga za sve manje novca koji će izdvajati za avionske karte“ – izjavio je generalni direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević.

Beogradski aerodrom već godinu i po dana beleži neuporedivo brži rast obima saobraćaja u odnosu na konkurentske aerodrome u regionu, a sredinom decembra je nadmašio broj od tri miliona opsluženih putnika tokom 2011. godine.

Tako je, na primer, u oktobru mesečni porast broja putnika u odnosu na isti mesec prošle godine bio preko 20%, dok je u Sofiji zabeležen pad. U novembru je po istom kriterijumu u Beogradu povećanje bilo 18%, a sa 215.000 putnika „Nikola Tesla“ je imao veći promet od svih 8 međunarodnih aerodroma u Hrvatskoj zajedno.

(Saopštenje aerodroma "Nikola Tesla" Beograd)