Aviokompanije su počele sa objavljivanjima zimskog reda letenja koji obično stupaju na snagu krajem oktobra. Redovi letenja tradicionalno su podeljeni po sezonama. Dok u poslednjoj sedmici marta stupa na snagu letnji red letenja koji je sada važeći za početak zimskog reda letenja smatra poslednja nedelja oktobra. Ovo su dva perioda u toku godine kada se aktivnosti aviokompanija značajno menjaju. Zimski redovi letenja su obično slabiji, u njima se nalazi manje letova, frekvencije su ređe, neke destinacije se sezonski ukidaju da bi se sa početkom letenjeg reda ponovo vratile. Postojanjem ova dva prelazna termina aviokompanijama je lakše da izvrše organizaciju sopstvenog saobraćaja. Otvaranje novih linija i gašenje nerentabilnih se ne mora poklapati sa ovim periodima ali se ovakve značajne promene najčešće od strane većine aviokompanija i aerodroma grupišu u tim periodima.

British Airways je upravo objavio da će od zimskog reda letenja nastaviti da leti ka Beogradu svakodnevno kao što je to slučaj sada tokom leta. Promena je značajna utoliko što je prošle zimske sezone između Londona i Beograda bilo pet nedeljnih letova ove kompanije. Povećanje kapaciteta iznosi 40%. Po podacima koje je u rezervacione sisteme već uneo British Airways biće promenjeno i vreme leta pomeranjem za pola sata kasnije. Avioni ove kompanije polaziće iz Londona (aerodrom Heathrow) u 08:45, sletaće u Beograd u 12:25 a iz njega će se vraćati ka Londonu u 1310 sa očekivanim sletanjem na novi terminal 5 najvećeg londonskog aerodroma u 15:15.

Češka aviokompanija ČSA-Czech Airlines je takođe potvrdila da će postojeći letnji red letenja nastaviti i tokom zimske sezone. Za razliku od prošlogodišnje zime kada je između Praga i Beograda letelo 7 aviona nedeljno (svakodnevni let) ove zime će ova linija biti pokrivena sa 13 letova (dva dnevno, osim nedeljom). Ovo povećanje kapaciteta u odnosu na prošlu sezonu iznosi 85%.
Krajem avgusta i početkom septembra ćemo imati još informacijama o nastupajućem zimskom redu letenja. S obzirom da je zimski red letenja lišen sezonskih uticaja on se u avioindustriji smatra indikatorom kretanja aviosaobraćaja. Imajući u vidu prve naznake promene reda letenja za beogradski aerodrom možemo sasvim bezbrižno očikivati veoma uspešan završetak ove i početak naredne godine.