Američka aviokompanija Virgin America je nedavno pokrenula novi sajt koji je pomerio granice dizajna bar kada su sajtovi aviokomapnija u pitanju.

Već na prvi pogled novi sajt osvaja posetioce svojim neuobičajenim i veselim izgledom. Naslovna stranica je jednostavna, bez ikakvih suvišnih informacija koje plaše posetioce.

Prvo što ćete uočiti na novoj stranici ove kompanije je izbor letova u velikim preglednim pravougaonim dugmićima.

Vaša polazna destinacija je iznad, a ispod su ispisani gradovi do kojih možete leteti. Dalje je sve kao u najjednostavnijoj video igrici. Putnik pravi rezervaciju kao da popunjava interaktivnu anketu. 

Sajt ga logički vodi od jednog do drugog koraka i od njega uvek traži jednu po jednu stvar, a prikaz je preko celog ekrana bez ikakvih dodatnih sadržaja što je pravi odmor za oči i mozak. Dok birate datume leta ili sedište ništa mimo toga vam neće odvlačiti pažnju.

Ako ste česti putnik možete da imate i svog avatara (animiranu ikonicu koja vas predstavlja) na sajtu. Ovaj avatar će učiniti da vaša aktivnost na sajtu bude u potpunosti personalizovana. 

On će skakutati po ekranu kako vi birate opcije, zauzeće sedište koje ste izabrali i davaće vam savete i pružati pomoć ako vam je potrebna, a vaše ime će sve vreme biti ispisano na vrhu ekrana, pa ćete imati osećaj da sve vreme zapravo razgovarate sa samom kompanijom. 

Veseli i šareni sajt koji predstavlja pravi primer jednostavnosti za kojom putnici prosto vape je pobrao i najbolje kritike za dizajn.  Njegova vrednost značajno prevazilazi njegov moderan i neobičan stripoliki dizajn. On je najbolji primer jednostavnog i funkcionalnog sajta kakav treba putnicima.

Novi sajt je dizajniran tako da je prilagodljiv različitim načinima pristupa. Preko klasičnog računara, laptopa, tableta ili mobilnog telefona – korišćenje sajta je uvek isto.

Putnicima je omogućeno i jednostavno čekiranje, a novost je specijalan format kupona za ukrcavanje koje putnik štampa kod kuće. Novi kupon zauzima jednu četvrtinu A4 formata i zgodan je za nošenje u pasošu ili džepu.