Beograd će od 10. novembra biti direktno povezan sa Dubaijem. Niskotarifna aviokompanija Flydubai tog dana počinje sa redovnim saobraćajem četiri puta nedeljno.

Flydubai je omogućio direktne letove udobnim avionima nove generacije – Boeing 737-800NG. Najniža cena povratne karte do Dubaija sa svim uključenim taksama iznosi od 330 evra.

Predati prtljag i hrana i piće tokom leta se dodatno plaćaju. Jedna torba do 20 kilograma košta 10 evra po pravcu a sendviči koji se mogu kupiti u avionu su od tri do četiri evra. Kafe i čajevi koštaju od jednog do dva evra.

Povodom početka saobraćaja na ovoj liniji, obratili smo se predstavništvu Flydubai-ja u Beogradu sa željom da saznamo kako su zadovoljni prodajom i kakvo je interesovanje putnika.

"Prodaja je počela pre mesec dana i već sada imamo izuzetne rezultate. Prvi letovi su skoro popunjeni a zbog ogromnog interesovanja putnika oko novogodišnjih praznika morali smo da uvedemo i dodatne polaske. Tako ćemo pored redovna četiri polaska nedeljno uvesti i dva dodatna – 28. decembar 2011. i 4. januara 2012." – rekao nam je Predrag Popović, menadžer prodaje Flydubai-ja u Beogradu.

U predstavništvu ove kompanije su nam potvrdili da u Srbiji vlada veliko interesovanje domaćih turoperatora za organizovanje turističkih grupnih poseta Dubaiju, pa već sada na tržištu postoje grupe za Dubai počev od prvog planiranog leta 10. novembra. Petodnevni aranžmani sa uključenim avioprevozom mogu da se nađu već od 395 evra.

"Do sada smo prodali najviše karata za Dubai, ali smo sigurni da će i za naše druge atraktivne destinacije uskoro biti više putnika" – rekao nam je Popović.

……………………………..
Foto desno: Dubai, Burdž Kalifa, najviša zgrada na svetu 

Tranzitna viza nije potrebna za Ujedinjene Arapske Emirate, pa će tako putnici veoma jednostavno moći da uz jedno jednostavno presedanje putuju do nekoliko interesantnih azijskih i afričkih destinacija. Zahvaljujući redu letenja, putnicima iz Beograda će preko Dubaija biti dostupne mnoge druge destinacije Flydubai-ja. 

Iz Beograda se do Adis Abebe (Etiopija) i nazad može se stići za 406 evra. Isto košta i povratna karta do Kolomba (Sri Lanka) ili Kartuma u Sudanu.

Povratna karta do Dake i Čitagonga u Bangladešu je najskuplja i košta 451 evro dok su znatno jeftinije povratne karte do bliskoistočnih destinacija: Bahrein, Damam, Doha, Gasim, Kuvajt, Muskat, Rijad i Janbu i koštaju 368 evra. Do Indije i Pakistana treba izdvojiti malo više pa tako povratna karta do Laknaua i Karačija koštaju po 387 evra.

Posebno zanimljiva destinacija putnicima iz Srbije mogao bi biti Nepal i njegov glavni grad Katmandu do koga se može stići uz povratnu kartu koja košta 425 evra.

Aviokompaniju Flydubai osnovala je vlada emirata Dubai zajedno sa nekadašnjim menadžerima Emirates-a, a sa ovom kompanijom Flydubai ima veoma bliske poslovne odnose. Flydubai se neformalno smatra mlađom sestrom Emirates-a i dve kompanije zajednički prevoze putnike ka većini destinacija Emirates-a, tako što Flydubai pokriva linije iz gradova do kojih ne leti Emirates do Dubaija, gde prelaze na interkontinentalne letove Emirates-a ka Australiji, Dalekom Istoku ili Africi.

Letovi u kombinaciji sa Emirates-om su brojni i putnici već sada mogu da kupe Emirates-ove karte preko svojih avioagenata. Svi oni koji su do sada putovali sa Emirates-om uz višestruka presedanja u Istanbulu, Beču ili Atini pa onda u Dubaiju, sada će na raspolaganju imati iste cene ali uz jedno presedanje manje (samo u Dubaiju) i uz kraće čekanje na aerodromu

………………………………..
Foto levo: Emirates-ov super džambo (A380) 

U kombinaciji letova Flydubai-ja i Emirates-a moguće je leteti do australijskih gradova: Sidnej (od 1219 evra za povratnu kartu sa svim uračunatim taksama), Melburn (od 1206 evra), Brizbejn (od 1229 evra) i Pert (od 1204 evra).

Konekcije su veoma povoljne, pošto avion Flydubai-ja iz Beograda sleće u Dubai u 20:45 po lokalnom vremenu a od ponoći pa do jutra narednog dana poleće većina aviona Emirates-a ka Australiji. U povratku avioni iz Australije sleću u Dubai u ranim jutarnjim časovima a Flydubai poleće za Beograd u 09:10. Čekanje u oba smera je nekoliko časova, s tim da putnici treba da promene terminal pošto Flydubai koristi terminal 2 a Emirates koristi terminal 3 na aerodromu u Dubaiju. Ova promena nije komplikovana, jer su terminali povezani besplatnim autobuskim prevozom a putnici ne treba da napuštaju tranzitnu zonu.

Iste, jednostavne konekcije postoje i do Hong Konga (od 751 evra), Pekinga (od 747 evra), Seula (od 755 evra) a posebno je povoljna konekcija do Tokija gde povratna karta sa svim taksama košta 761 evro.

Do Novog Zelanda se takođe može stići kombinovanjem letova dve arapske aviokompanije ali uz jedno noćenje u odlasku u Dubaiju. Povratna karta sa svim taksama do Oklenda i Krajstčerča je od 1269 evra. Flydubai i Emirates su omogućili i konekcije samo u jednom pravcu, pa je tako moguće putovati u odlasku do Novog Zelanda preko Beča ili istanbula pa Dubaija, a vratiti se samo preko Dubaija.

Emirates u ponudi ima i letove do velikog broja indijskih gradova (Delhi od 517 evra, Bombaj od 553 evra) kao i do svih značajnih afričkih prestonica.

U delu sajta Aviokarta.net, gde predstavljamo lowcost aviokompanije koje lete iz Beograda postavljena je i posebna stranica o aviokompaniji Flydubai, gde možete pronaći sve bitne detalje u vezi sa ovom kompanijom. Tu se nalaze informacije o tarifama i načinima kupovine karata, sve doplate i procedure za prevoz prtljaga kao i detaljne informacije o načinu transfera u Dubaiju i u destinacijama ove kompanije.